Stiri

Urmatorul pas dupa castigarea unei licitatii publice este garantarea bunei executii. Acest instrument asigura Autoritatea Contractanta de faptul ca Prestatorul de Servicii (contractorul) isi va indeplini obligatiile din punct de vedere calitativ, cantitativ si in perioada agreata in contractul semnat de ambele parti.

Autoritatea Contractanta, numita si Beneficiar, are acces catre garantia oferita, pe toata perioada contractului, in limita prejudiciului creat, in cazul in care Contractorul nu isi indeplineste sarcinile contractuale.

Eventualele prejudicii suferite de Autoritatea Contractanta in executarea contractului sau in cazul rezilierii acestuia din motive imputabile executantului ori in alte cazuri prevazute de lege (intarzierea lucrarilor, lucrari ce nu corespund calitativ etc), vor fi astfel acoperite de Garantia de Buna Executie. Garantia de buna executie, numita si GBE, poate fi retinuta si succesiv din sumele datorate. De regula se constituie ca anexa la contract fiind un instrument de garantare emis in conditiile legii.

3 diferente dintre Asigurarea Garantiei de Buna Executie si Scrisoare de Garantie Bancara

  1. Din punct de vedere al costurilor, Asigurarea Garantiei de Buna Executie este mai avantajoasa fata de Scrisoarea de Garantie bancara.
  2. Din punct de vedere al blocarii resurselor financiare, spre deosebire de Scrisoarea de garantie bancara, Asigurarea Garantiei de Buna Executie nu blocheaza lichiditatile firmei, dand posibilitatea continuarii afacerii sau chiar a participarii si la alte licitatii de achizitii publice.
  3. Din punct de vedere al timpului, acesta este mai redus in cazul emiterii Garantiei de buna executie de catre o institutie nebancara (asa cum este www.asigurareagarantie.ro), decat in cazul in care se recurge la contractarea serviciilor unei banci.

In concluzie, atat SGB cat si GBE ajuta la protejarea Contractorului fata de cererile nefondate ale Beneficiarului.

Va doriti o oferta rapida pentru Asigurarea Garantiei de Buna Executie pentru proiectul dvs?

Contactati-ne si ne vom stradui sa va trimitem cea mai buna oferta in scurt timp si asta pentru ca stim ca timpul inseamna bani.