Asigurarea de Raspundere Civila a Prestatorilor de Servicii

Activitatea prestatorilor de servicii este foarte complexa si implica multa responsabilitate. Raspunderea unei companii ce presteaza servicii, nu se termina odata cu finalizarea lucrarilor. Pagube si prejudicii pot aparea si dupa finalizarea lucrarii si nu sunt acoperite de o polita simpla de raspundere civila generala.

Asigurarea de Raspundere Civila a Prestatorilor de Servicii, completeaza acoperirea raspunderii civile generale – ce face obiectul asigurarii de raspundere civila legala si a clauzei privind acoperirea pagubelor produse clientilor – astfel incat sa fiti protejat si dupa finalizarea prestarii serviciilor si receptionarea acestora de catre clienti.
Polita se adreseaza unei game variate de prestatori de servicii: ateliere de reparatii electrocasnice, reparatii diverse articole (de ex. cizmarie), spalatorii/ curatatorii, servicii de curatenie cladiri etc.

Acest tip de asigurare acopera raspunderea civila a companiei in calitate de Prestator de servicii, pentru prejudiciile produse tertelor persoane si clientilor, constand in:
• vatamari corporale – incapacitate temporara de munca, invaliditate permanenta, deces – si/sau
• pagubele la bunuri, altele decat obiectul care a facut obiectul propriu-zis al prestatiei, si care au fost cauzate de serviciile prestate in perioada de asigurare.
Compania de asigurare acorda despagubiri pentru:
• sumele compensatorii pe care sunteti obligat sa le platiti persoanei pagubite cu titlu de prejudicii, ca urmare a producerii evenimentelor asigurate;
• cheltuielile de judecata facute de persoana pagubita pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii dumneavoastra la plata despagubirilor, daca ati fost obligat la despagubire prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
• cheltuielile de judecata facute de dumneavoastra in procesul civil, stabilite de lege ori de catre instantele de judecata, daca ati fost obligat la plata despagubirilor.

Limitele de raspundere pot fi alese in functie de nevoia de protectie.

Acest tip de asigurare constituie, alaturi de Asigurarea de raspundere civila generala si Asigurarea de raspundere civila a angajatorului fata de angajati, pachetul de baza la care trebuie sa il luati in considerare cand vreti sa fiti protejat pentru raspunderea ce decurge din desfasurarea activitatii companiei dumneavoastra.

Asigurarea de Raspundere Civila a Prestatorilor de Servicii

————————————————————–

solicita

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.