Asteptarile firmelor de asigurari de la Autoritatea de Supraveghere Financiara

Membrii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) isi doresc de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, in primul rand, reguli clare si o predictibilitate a actului de reglementare, precum si transparenta in luarea deciziilor privind piata asigurarilor, a declarat, joi, presedintele UNSAR, Remi Vrignaud, citat de Agerpres.

”In ce priveste membrii UNSAR, ne dorim de la noua autoritate, in primul rand, reguli clare si o predictibilitate a actului de reglementare. Pentru investitorii straini existenti, dar si pentru cei care intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor, predicitibilitatea legislativa este elementul esential in luarea deciziei de a intra sau de a ramane pe o piata, iar industria asigurarilor nu face exceptie de la aceasta regula”, a spus presedintele UNSAR. De asemenea, Remi Vrignaud a mentionat ca membrii UNSAR isi doresc ca noua autoritate sa dea dovada de transparenta in luarea deciziilor privind piata asigurarilor.

”Aceasta s-ar traduce prin furnizarea in mod deschis, explicit si oportun a tuturor informatiilor care au relevanta pentru operatorii din piata, dar si a celor care se adreseaza publicului larg. Serviciile financiare se bazeaza pe increderea populatiei in sistem, astfel ca orice autoritate de supraveghere este pilonul central care vegheaza la respectarea angajamentelor luate de operatorii din pietele supravegheate, catre clientii lor”, a subliniat Vrignaud.

citeste mai mult pe : finantistii.ro